Kindermuts haken van een sneeuwpop

Met dit gratis haakpatroon ga je een geweldige kindermuts haken van een sneeuwpop. Helaas sneeuwt het niet vaak maar op deze manier breng je toch nog een beetje winter naar hier. Deze leuke muts ziet eruit als een ouderwetse sneeuwpop. Met ogen van kooltjes en een neus van een wortel.

Deze muts is te haken voor veel verschillende leeftijden. Vanaf ongeveer zes maanden tot tien jaar oud. Het patroon is van Garnstudio, dus wordt Drops gebruikt.

Kindermuts haken van een sneeuwpopGarnstudio, en Drops, is natuurlijk erg bekend van de vele patronen en het fijne garen. Voor dit haakpatroon wordt in totaal 200 gram Drops Nepal gebruikt. Je hebt 100 gram wit, 50 gram rood en 50 gram grijs nodig.

Drops Nepal is een Alpaca en wol blend. Dit garen voelt heerlijk luxe en zacht aan. Het garen is onbehandeld, dus alleen gewassen en niet met allerlei chemicaliën schoongemaakt. Daardoor behoudt dit garen de oorspronkelijke eigenschappen. Dit garen is in vele kleuren beschikbaar, dus je kunt combineren wat je wilt. Maak eens een leuk groen monster of iets helemaal anders.

De beschrijving is erg duidelijk. Let wel goed op voor welke leeftijd je gaat haken. Deze zijn namelijk afzonderlijk beschreven. Om de muts af te maken, maak je nog een neus, ogen en pompon. Deze bevestig je uiteindelijk aan de muts.

Het is een leuk werkje, dat ook zeker door beginners gemaakt kan worden. Een beetje ervaring met alle steken is natuurlijk wel gewenst. Klik op de knop “Patroon bekijken” onderaan de pagina om het patroon te openen.

Kindermuts haken van een sneeuwpop

Maten  6/9 mdn – 12/18 mnd – 2 – 3/4 – 5/6 – 7/8 – 9/10 jaar
Garen  Drops Nepal
Garen (hoeveelheid)  200 gr
Garen (kosten)  € 7,20
Haaknaalden  5 mm
Stekenproef  14 hstk en 13 toeren zijn 10 cm
Steken  lossen; halve stokjes; halve vasten; vasten
Recommended Posts