Een eierwarmer haken van een kerstboom

Met dit leuke haakpatroon ga je een eierwarmer haken. De eierwarmer heeft de vorm van een kerstboom. Hartstikke leuk dus om tijdens de kerst de ontbijttafel mee te versieren. Dit leuke boompje is versierd met een kerstster en een waaierpatroon aan de onderkant.

Het haakpatroon is afkomstig van Garnstudio. Deze patronen zijn altijd goed geschreven en uitgewerkt. Met een beetje ervaring moet dit makkelijk lukken.

Een eierwarmer haken van een kerstboomDit patroon bestaat uit twee delen, de eierwarmer en de ster. Beide onderdelen worden apart gehaakt. Vervolgens zet je de ster vast aan de eierwarmer. Je kunt deze dus eventueel ook overslaan.

Voor de eierwarmer wordt 50 gram mosgroen gebruikt. Maar een andere kleur kan natuurlijk ook. Handig om restjes garen op te maken. De ster wordt van geel garen (paardenbloem) gehaakt.

Het patroon wordt met Drops Belle gemaakt. Dit is een combinatie van katoen, viscose en linnen. Het is een erg fijn garen, ideaal dus voor een klein werkje als dit. Drops Belle is verkrijgbaar in een aantal kleuren, waaronder: mosgroen, paardenbloem, wit, zilvergrijs, zwart, kers en oudroze. Ideaal als je verschillende kleuren kerstboompjes wilt haken.

Bij het patroon hoort een telpatroon. Neem dit eerst goed door! Daar staat precies afgebeeld welke steken je wanneer moet haken. Let ook goed op dat er twee verschillende zijn. Eentje voor de boom en eentje voor de ster.

Dit patroon moet goed te doen zijn voor enigszins gevorderden. Erg leuk om de kersttafel mee te versieren!

Een eierwarmer haken van een kerstboom

Maten  19 x 9 cm
Garen  Drops Belle
Garen (hoeveelheid)  100 gram
Garen (kosten)  € 4,40
Haaknaalden  3 mm
Stekenproef  22 vasten zijn 10 cm
Steken  lossen; vasten; halve vasten; stokjes; halve stokjes
Recommended Posts