Mooi woonkussen haken

Altijd leuk, een mooi woonkussen haken. Heerlijk voor op de bank of als het mooi weer is in de tuin. Oneindig veel mogelijkheden om je interieur mee op te frissen. Dus wat houd je tegen, pak de haaknaald op en beginnen maar. Bij het zorgvuldig doornemen van de patroonbeschrijving ook een leuk voor de nog niet zo gevorderde haakster. Het hier afgebeelde kussen is een gratis haakpatroon van Scheepjes en wordt gehaakt met het garen Scheepjes Stone Washed.

Mooi woonkussen haken

Maten  30 x 30 cm
Haaknaalden  nr 3,5
Stekenproef  18 stokjes en 10 toeren zijn 10 cm
Steken  lossen; vasten; stokjes

Mooi woonkussen hakenDe samenstelling van het garen Stone Washed is 78% Katoen en 22% Acryl.

Wasvoorschrift:

Fijne was op maximaal 40 graden, niet in de droogtrommel en liggend in model laten drogen. Indien nodig, lichtjes met een lauwe bout strijken.

Benodigd materiaal Scheepjes Stone Washed:

  • Ecru Kleurnummer 801 5 bollen

Overige benodigdheden:

De gebruikte steken:

  • Lossen
  • Vasten
  • Stokjes

Steekverhouding:

  • Voor het proeflapje, in stokjes, haaknaald 3,5 mm, 18 stokjes en 10 toeren = 10×10 cm.

Indien afwijkend, de haaknaald aanpassen.

Uitvoering:

Het patroon van het kussen bestaat uit een voorkant en achterkant. De voorkant wordt volgens het telpatroon gehaakt. Voor het op de juiste manier haken van dit woonkussen is het belangrijk om de patroonbeschrijving te volgen. Vergeet niet de nuttige en algemene tips bij de patroonbeschrijving zorgvuldig door te nemen.

Afwerking:

Heel veel plezier met het haken van dit mooie woonkussen. Er kan natuurlijk voor aan andere kleur worden gekozen. Dit naar eigen smaak en inzicht.

Gebruikt garen Aantal  Prijs
Scheepjes Stone Washed – ecru  5  €3,50
Recent Posts