Korf haken voor het interieur

Laatst kwam er al een patroon voorbij voor een mand met een kleurenpatroon. Dit keer kun je een korf haken voor het interieur. Een korf is een ideaal artikel om spulletjes in huis te bewaren. Niet alleen om hout in te bewaren voor de open haard. Maar ook garen, haaknaalden en andere handwerkbenodigdheden.

Het haakpatroon bevat eigenlijk drie beschrijvingen. Hoewel twee ervan slechts een variatie in kleur zijn. Is de derde variatie met een ander garen.

Koop wol bij Ouderwets Garen
Maten  29 x 30 cm
Garen  Katia Big Ribbon
Haaknaalden  7 mm
Stekenproef  9 stk en 11 nld zijn 10 cm
Steken  lossen; vasten; stokjes; halve stokjes; magische ring

Korf haken voor het interieur

Korf haken voor het interieurDe beschrijving is erg duidelijk opgesteld. Er wordt voor elke naald een beschrijving gegeven. Daarnaast wordt het haken van de hengsels ook uitvoerig beschreven. Mits je bekend bent met de steken en het opzetten van een magische cirkel is dit een eenvoudig patroon. Ideaal dus voor beginners.

Het gebruikte garen is Big Ribbon van Katia. Dit is een combinatie van katoen en polyester. Dit maakt het garen erg sterk en stevig. Je kunt het dan ook in de wasmachine op 30 graden wassen. Ideaal voor spulletjes die vies (mogen) worden.

Eén van de drie korven wordt gehaakt met Big Ribbon Plus. Dit heeft dezelfde eigenschappen als Big Ribbon. Het grote verschil is dat elk garen uit meerdere kleuren bestaat. Dit geeft snel een mooi eindresultaat aan het werk. De stekenverhouding is hetzelfde, dus je kunt hier het patroon gewoon mee haken.

Mocht je er voor kiezen om een ander garen te gebruiken. Let dan goed op de stekenverhouding. Als deze niet hetzelfde is, klopt het haakpatroon niet meer. Voor dit patroon is het ook aan te raden bij een stevig katoen garen te blijven. Anders blijft de korf niet mooi rechtop staan. Mocht je er niet uitkomen, laat je dan informeren bij de wolwinkel.

Garen Prijs
Katia Big Ribbon €8,80  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recommended Posts