Sloffen haken met ruches

Sloffen haken met ruches doe je met dit leuke gratis haakpatroon. De sloffen worden versierd met de ruches op de neus van de slof. Het ziet er erg leuk en zomers uit. In het patroontje is gekozen voor drie verschillende kleuren voor extra contrast. Je kunt natuurlijk ook slechts één kleur gebruiken.

Dit is een redelijk eenvoudig haakpatroon dat goed te doen is voor beginners. Maar ook gevorderde haaksters zullen hier nog steeds plezier aan beleven.

Koop wol bij Ouderwets Garen

Sloffen haken met ruches

Maten  35/37 – 38/40 – 41/43
Garen  Drops Alpaca
Garen (hoeveelheid)  100 gram appelgroen; 50 gram lichtroze; 50 gram turkoois
Garen (kosten)  € 14,20
Haaknaalden  3,5 mm
Stekenproef  18 stk en 10,5 toeren met 2 draden zijn 10 cm
Steken  lossen, halve vaste, vasten, stokjes, minderen, meerderen

Sloffen haken met ruchesDe sloffen worden gehaakt met Drops Alpaca. Dit is, zoals de naam al doet vermoeden, een 100% alpacawol garen. Deze alpacawol heeft een mooie structuur en ziet er prachtig uit. Daarnaast is dit garen in heel veel verschillende kleuren te krijgen. Je kunt dus bijna eindeloos combineren.

Nadeel van alpacawol is dat het met de hand moet worden gewassen op maximaal 30 graden. Het is daarom misschien handig om een zooltje onder de sloffen te naaien. Anders moet je ze misschien te vaak wassen.

Het haakpatroon is erg duidelijk opgesteld. Na een korte uitleg over de technieken wordt de beschrijving toer voor toer gegeven. Let wel goed op de verschillende maten.Om de slof af te werken wordt er een randje gehaakt om de opening. Tot slot worden de ruches op de teen van de slot gehaakt.

Om deze sloffen te haken wordt gebruik gemaakt van voornamelijk basistechnieken. Dat maakt het een leuk haakpatroon voor beginners. Maar ook gevorderden kunnen hier nog genoeg plezier aan beleven.

Garen Prijs
Drops Alpaca Uni Colour (50 gr) €3,55  Bestel nu*
Drops Alpaca Mix (50 gr) €3,75  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recommended Posts