Poncho haken met kleurenpatroon

Met dit leuke patroon kun je een poncho haken met kleurenpatroon. De poncho wordt in vijf verschillende kleuren gehaakt. Door het gebruik van meerdere kleuren ziet de poncho er prachtig uit. Met de verschillende kleuren wordt een mooi motief middenvoor op de poncho gehaakt. Daarnaast worden de randen mooi afgewerkt.

De gebruikte haaksteken vallen reuze mee. Maar het kan wel lastig zijn om de vele telpatronen te volgen. Kijk dus eerst goed of dit niveau haalbaar is.

Koop wol bij Ouderwets Garen

Poncho haken met kleurenpatroon

Maten  S/M – L – XL – XXL/XXXL
Garen  Drops Eskimo
Breinaalden  8 mm
Stekenproef  9 stk en 6 toeren zijn 10 cm
Steken  lossen; vasten; halve vasten; stokjes

Poncho haken met kleurenpatroonOm de poncho te haken moet je gebruik maken van lossen, vasten, halve vasten en stokjes. Let goed op de instructie bij het wisselen van kleuren. Dit staat bovenaan het patroon nog eens volledig uitgelegd.

Voor dit haakpatroon wordt Drops gebruikt, en wel Drops Eskimo. Dit is een erg populair garen dat mooi resultaat geeft. Drops Eskimo is gemaakt van 100% wol en lekker stevig. Het garen is onbehandeld en houdt daardoor een mooie vorm. Dit garen kan op 30 graden met de hand worden gewassen, daarna plat laten drogen.

Het patroon bestaat uit verschillende onderdelen. Namelijk twee vierkanten en twee randen. Bij het haken van de vierkanten dien je gebruik te maken van de meegeleverde telpatronen. Ook bij de onderrand wordt gebruik gemaakt van telpatronen. Het beste is om deze vooraf goed te bestuderen en eventueel uit te printen. Dan heb je deze altijd bij de hand.

Voor deze poncho is gekozen voor een vijftal kleuren. Je kunt deze kleuren natuurlijk aanpassen. Wel zouden wij ervoor kiezen dan alleen rood en pink te veranderen. Het grijs met naturel geeft namelijk een prachtige basis om te combineren. Maar het staat je natuurlijk vrij zelfs iets te verzinnen.

Garen Prijs
Drops Eskimo Uni Colour (50 gr) €2,15  Bestel nu*
Drops Eskimo Mix (50 gr) €4,80  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recommended Posts