Omslagdoek haken met kantpatroon

Ongeacht het weer is het heerlijk om een omslagdoek te dragen. Met dit gratis haakpatroon kun je een omslagdoek haken met kantpatroon. Dit geeft een losse omslagdoek die toch lekker warm is.

In dit patroon wordt gebruik gemaakt van Drops Air van Garnstudio. Drops Air is voornamelijk van Alpaca wol gemaakt en erg luchtig. Dit geeft een heel licht garen dat toch lekker warm is.

Koop wol bij Ouderwets Garen
Maten  156 cm x 48 cm
Garen  Drops Air
Haaknaalden  6 mm
Stekenproef  12 stokjes en 7 toeren zijn 10 centimeter
Steken  lossen; vasten; stokjes; vijfdubbel stokje

Omslagdoek haken met kantpatroon

Omslagdoek haken met kantpatroonLees de beschrijving goed door en oefen het eventueel voordat je aan de omslagdoek begint.

Gebruikt garen:

Voor dit leuke patroon heb je Drops Air nodig. Drops is gemaakt van 70% alpaca, 23% polyamide en 7% wol. Dit garen is met een speciale techniek gemaakt waardoor het veel luchtiger is. Drops Air is daarom 30 tot 35% lichter dan garen van dezelfde dikte.

Drops Air is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Waaronder de mooie poedertinten. Dus je kunt ook voor een andere kleur kiezen die beter bij de lente past.

Mocht je een ander garen willen gebruiken, zorg er dan voor dat de stekenproef hetzelfde is. Ga niet losser of vaster haken, dan klopt het patroon niet meer.

Gebruikte steken en technieken:

Voor deze omslagdoek moet je van verschillende technieken gebruikmaken. Allereerst moet je volgens de teltekening kunnen haken. Daarop zijn de symbolen te zien voor elke steek en techniek. Neem dit dus eerst goed door.

Verder moet je gebruik maken van de volgende steken:

  • Stokjes;
  • Vijfdubbel stokje;
  • Lossen;
  • Vasten;
  • Samen haken.

Alles wordt duidelijk in de beschrijving uitgelegd. Ook de steken, let daar dus goed op.

Garen Prijs
Drops Air Uni Colour (50 gr) €5,10  Bestel nu*
Drops Air Mix (50 gr) €5,10  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recent Posts