Gehaakte sokken met kantpatroon

Sokken haken is erg leuk om te doen en ergens ook wel een beetje ouderwets. Lekker bij de open haard of kachel zitten terwijl er een sok aan het einde van de haaknaalden ontstaat. Het is nu natuurlijk iets te warm voor de open haard maar aan de koffie tafel of in de tuin kan ook gewoon.

Deze gehaakte sokken met kantpatroon worden met 200 à 250 gram DROPS garen gehaakt. Als je een ander haakgaren wilt gebruiken kan dat, pas dan goed op de stekenproef. Zorg dat de verhoudingen hetzelfde blijven, kies eventueel een andere maat haaknaald.

Deze sokken zijn niet heel eenvoudig te haken omdat er behoorlijk wat technische vaardigheden gevraagd worden. Zo moet je in de rondte kunnen haken, minderen, tegengesteld haken en ook volgens het telpatroon haken.

Het patroon is voorzien van een duidelijke werkbeschrijving per toer en een telpatroon. Neem alles goed door en maak je er zeker van dat je alle gebruikte technieken beheerst. Indien ja is dit een heel leuk patroon om een stel gehaakte sokken te maken.

Gehaakte sokken met kantpatroon

  • Maten: 35/37 – 38/40 – 41/43
  • Voetlengte: 22 – 24 – 27 cm
  • Garen: 200 – 200 – 250 gram blauw
  • Haaknaald: 4 mm
  • Stekenproef: 17 stk keer 10 toeren zijn 10 cm
Gehaakte sokken met kantpatroon
Recommended Posts