Gehaakte poncho met vierkantjes

Met dit gratis patroon kun je een gehaakte poncho met vierkantjes en kantpatroon maken. Dit is een leuk haakpatroon waar veel verschillende technieken in naar voren komen. Ideaal dus als je je vaardigheden wilt aanscherpen of nieuwe dingen wilt leren. Dat maakt dit wel een flink project waarbij je goed moet blijven opletten. Met een beetje geduld moet het zeker lukken!

De poncho wordt gehaakt met ongeveer 500 tot 650 gram garen in twee verschillende kleuren. Er is gekozen voor beige en wit maar je kunt ook alles in één kleur haken.

Omdat het haakpatroon van Garnstudio is, wordt er natuurlijk voor Drops garen gekozen. Om precies te zijn Drops Cotton Light, een katoen en polyester mix. Dit maakt het zowel warm als licht en is dus voor winter en zomer projecten te gebruiken. Dit garen kan natuurlijk in de wasmachine op de “fijne was” instelling.

Het patroon is voorzien van een uitgebreide werkbeschrijving. Er is een uitgebreide uitleg van de vierkantjes opgenomen met aanvullend telpatronen. In de telpatronen vind je precies hoe alles gehaakt moet worden.

Zoals gezegd is dit een flink project, maar blijft het goed te doen. Je zult wel secuur te werk moeten gaan om geen steekjes te laten vallen.

Gehaakte poncho met vierkantjes

  • Maten: S/M – L/XL – XXL – XXXL
  • Garen: Drops Cotton Light
    • 400 – 400 – 450 – 450 gram lichtbeige
    • 150 gram naturel
  • Haaknaald: 4 mm
  • Stekenproef: 18 stk en 9 toeren zijn 10 cm
Gehaakte poncho met vierkantjes
Recommended Posts