Gehaakte poef met kleurenpatroon maken

Met dit leuke haakpatroon kun je een mooie gehaakte poef met kleurenpatroon maken. Deze poef staat leuk in elk interieur. Of je de poef nu in de woonkamer, speelkamer of slaapkamer legt, hij komt altijd tot zijn recht. Je kunt natuurlijk altijd de kleuren aanpassen om ervoor te zorgen dat de poef echt bij jouw woning aansluit.

Beginners kunnen er voor kiezen het kleurenpatroon achterwege te laten. Dan kunnen zij in één kleur haken.

Koop wol bij Ouderwets Garen

Gehaakte poef met kleurenpatroon maken

Maten  48 x 18 cm
Garen  Drops Eskimo
Haaknaalden  6 mm
Stekenproef  12 v en 12 toeren zijn 10 cm
Steken  vasten; lossen; stokjes; halve vasten

Gehaakte poef met kleurenpatroon makenMocht je al vaker met kleurenpatronen hebben gehaakt. Of soortgelijke projecten gemaakt hebben, dan kun je gewoon het praten haken zoals het staat afgebeeld. Ook dan zou een haakster met een beetje ervaring het moeten lukken.

Voor deze poef heb je ongeveer 1200 gram Drops Eskimo nodig. Drops Eskimo is een 100% wol garen dat lekker makkelijk weg breit. Omdat het bulky is kun je wat grotere naalden gebruiken (6 mm) en maak je grote sprongen.

Om de poef te vullen wordt er in het patroon gebruik gemaakt van een donzen dekbed. Het dons behoudt zijn vorm waardoor de poef niet als een pudding inzakt. Je kunt natuurlijk ook een bestaande (versleten) poef als vulling gebruiken. Of gewoon andere vulling. Stop de vulling wel in een zwarte sloop. Dan zie je de vulling niet door het haakwerk heen schijnen.

De beschrijving is zoals we van Garnstudio gewend zijn erg duidelijk. Alles wordt netjes beschreven en is voorzien van duidelijke telpatronen. Het kan handig zijn om de telpatronen eerst te printen, dan kun je deze makkelijk bij je werk houden.

Hopelijk vind deze poef een mooi plekje bij jou in huis!

Garen Prijs
Drops Eskimo Uni Colour (50 gr) €2,15  Bestel nu*
Drops Eskimo Mix (50 gr) €4,80  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recommended Posts