Tapijt haken voor beginners

Een tapijt haken voor beginners doe je met dit gratis haakpatroon. In het verleden zag je al verschillende patronen langskomen voor tapijten. Zoals een kleedje met kantpatroon. Maar ook een kleed haken met zigzagpatroon.

Het leuke van kleden of tapijten haken is dat je het interieur helemaal kunt aanpassen. Je hoeft niet op zoek naar dat ene perfecte kleedje om de slaapkamer af te maken. Je kunt het gewoon zelf haken!

Koop wol bij Ouderwets Garen
Maten  90 x 57 cm
Garen  Katia Big Ribbon
Haaknaalden  12 mm
Stekenproef  6 stk en 6 nld in streepsteek zijn 10 cm
Steken  lossen; vasten; streepsteek (volgens beschrijving)

Tapijt haken voor beginners

Tapijt haken voor beginnersDit tapijt wordt gehaakt met verschillende kleuren, wel vijf. Deze verschillende kleuren worden in een streeppatroon gehaakt en afgemaakt met flosjes. Mocht je die strepen nou niks vinden kun je ook één kleur gebruiken. Of minder kleuren, bijvoorbeeld maar twee. Dan krijg je een minder “druk” tapijt. Mogelijkheden genoeg dus.

Het gebruikte garen voor dit tapijtje is Big Ribbon. Dit is een mix van katoen en polyester. Dat maakt het lekker stevig en sterk. Het kan dus tegen een stootje. Met dit garen kun je ook een leuke korf haken.

Als je een ander garen wilt gebruiken, zorg dan dat de stekenproef hetzelfde is. Anders klopt het haakpatroon niet meer. Je zorgt ervoor dat de stekenproef hetzelfde blijft door een andere maat haaknaald te kiezen. Je zult hier zelf mee moeten experimenteren.

Garen Prijs
Katia Big Ribbon €8,80  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recommended Posts