Van boven naar beneden gehaakte trui met kantpatroon

Een leuke, frisse, elegante van boven naar beneden gehaakte trui met kantpatroon en ronde pas. Bij uitstek te dragen op een mooie frisse lente of zomerdag. Het lange model is uitstekend te combineren met een mooie broek of jeans. Verwen jezelf met deze trui. Dit patroon is geschikt voor een ervaren haakster.

Dit is een gratis haakpatroon van Drops en wordt gehaakt met het garen Drops Safran van Garnstudio. Dit garen heeft een fijne zachte glans en is zeer vormvast.

Koop wol bij Ouderwets Garen

Van boven naar beneden gehaakte trui met kantpatroon

Maten  S – M – L – XL – XXL – XXXL
Haaknaalden  3,5 mm
Stekenproef  21 stk x 12 toeren  zijn 10 cm
Steken  lossen; stokjes; halve vasten; vasten

Van boven naar beneden gehaakte trui met kantpatroonWasvoorschrift:

Fijne of wolwas op maximaal 40 graden en liggend in model laten drogen. Indien nodig, lichtjes met een lauwe bout strijken.

Benodigd materiaal Drops Safran:

  • IJsblauw  Kleurnummer 50  500 tot 750 gram, afhankelijk van de gekozen maat

Dit garen behoort tot de Garengroep A. De samenstelling van het garen Safran is 100% Katoen.

Haaknaald:

Er wordt met haaknaald nummer 3,5 mm gewerkt.

De gebruikte steken:

  • Lossen
  • Stokjes
  • Halve Vasten
  • Vasten
  • Telpatroon A.1 tot en met A.3.

Steekverhouding:

  • Voor het proeflapje met garen Drops Safran, haaknaald 3,5 mm,  21 stokjes en 12 toeren meet 10×10 cm

Indien afwijkend, de haaknaald aanpassen.

Het patroon bestaat uit de volgende onderdelen: Lijf met pas en Mouwen (2x)

Uitvoering:

De trui wordt van boven naar beneden gehaakt.

Voor het op de juiste manier haken van deze trui  is het belangrijk om de patroonbeschrijving stap voor stap te volgen. Vergeet niet de nuttige en algemene tips bij de patroonbeschrijving zorgvuldig door te nemen. Let ook op de gekozen maatbeschrijving.

Afwerking:

Zie de patroonbeschrijving.

Heel veel plezier met het haken van deze elegante trui. Er kan natuurlijk voor een andere kleur worden gekozen. Dit naar eigen smaak en inzicht.

Recommended Posts