Gehaakte zomerjurk voor gevorderden

Een leuke, frisse, jeugdige gehaakte zomerjurk. Bij uitstek te dragen op een mooie zomerdag, tijdens je vakantie of in je vrije tijd. Te dragen met een mooie onderjurk in het wit of een contrasterende kleur.

Dus wat houd je tegen, pak de haaknaald op en beginnen maar. Dit patroon is geschikt voor een ervaren haakster. Dit is een gratis patroon van Drops en wordt gehaakt met het garen Drops Cotton Merino van Garnstudio.

Gehaakte zomerjurk

Maten  S – M – L – XL – XXL – XXXL
Garen  Drops Cotton Merino
Haaknaalden  3,5 mm
Stekenproef  20 stk en 10 toeren zijn 10 cm
Steken  lossen; stokjes

Gehaakte zomerjurkDe samenstelling van het garen Drops Cotton Merino is 50% Wol en 50% Katoen. Wasvoorschrift: fijne of wolwas op maximaal 30 graden. Géén wasverzachter gebruiken en liggend in model laten drogen. Indien nodig, lichtjes met een lauwe bout strijken.

Benodigd materiaal Drops Cotton Merino:

  • Vanille  Kleurnummer 17  500 tot 800 gram, afhankelijk van de gekozen maat.

Er wordt met haaknaald nummer 3,5 mm gewerkt.

Overige benodigdheden:

  • 4 knoopjes (parelmoer of naar eigen smaak)

De gebruikte steken:

  • Lossen
  • Stokjes
  • Telpatroon A.1 tot en met A.5.

Steekverhouding:

Voor het proeflapje met garen Drops Cotton Merino, haaknaald 3,5 mm,  20 stokjes en 10 toeren = 10×10 cm. Indien afwijkend, de haaknaald aanpassen.

Uitvoering:

De jurk wordt in twee delen gehaakt. Het lijfje (bovenste deel wordt verticaal heen en weer gehaakt in een stuk. De rok (het onderste deel) wordt vanaf de onderkant van het lijfje, in de rondte, naar beneden gehaakt.

Voor het op de juiste manier haken van dit jurkje is het belangrijk om de patroonbeschrijving te volgen. Vergeet niet de nuttige en algemene tips bij de patroonbeschrijving zorgvuldig door te nemen.

Afwerking:

Zie de patroonbeschrijving.

Heel veel plezier met het haken van deze jeugdige, frisse, zomerse jurk. Er kan natuurlijk voor een andere kleur worden gekozen. Dit naar eigen smaak en inzicht

Garen Prijs
Drops Cotton Merino Uni Colour (50 gr) € 3,60  Bestel nu*

*De garens worden verkocht op OuderwetsGaren.nl waar wij garens verkopen. Dus je bestelt gewoon vertrouwd via ons, maar dan op een andere website.

Recent Posts